Skip to main content

Domein ZAVEL

Bij domein ZAVEL vertellen we je door middel van onze eigen wijnen een uniek verhaal. Wij laten we graag zien hoe we onze wijnen maken en waarom de natuur de belangrijkste factor is om je het allermooiste glas wijn te kunnen schenken. Bij ZAVEL werken we uitsluitend met biologisch en biodynamisch geteelde druiven van bevriende boeren en in de nabije toekomst steeds meer uit onze eigen wijngaarden. Wijnen om te laten zien hoe de natuur, de bodem en de omgeving, het karakter van een wijn versterken. We werken uitsluitend met natuurlijke processen in de wijnkelder, we grijpen alleen in wanner echt nodig en we gebruiken geen gekke tovertrucs; Low Intervention. De basis is goed fruit en daar hoef je niks geks mee te doen.

Wij zijn ZAVEL

Samen zijn wij, Arno en Joni, als twee bezoemvrienden, met een leeftijdsverschil van bijna 20 jaar in 2021 ZAVEL begonnen met het idee om de meest pure en terroir gedreven wijnen te maken van de beste biodynamisch geteelde druiven, zo lokaal mogelijk en dicht bij huis, met zo kort mogelijke lijnen tussen producent en consument. Met zorg gemaakt voor de natuur, het ambacht van wijnmaker en natuurlijk om een eerlijke, onvervalste wijn te maken waarvan mensen mogen genieten. Met een knipoog naar alle conventies en respect voor tradities maar vooral onvervalst, puur, levendig en eigentijds.

Onze druiven

Wij maken wijn en voor wijn zijn druiven nodig, de plek, de bodem, het klimaat, het jaar, het druivenras en de boer zijn allemaal factoren die de smaak kunnen beïnvloeden, zowel positief als negatief. Daarom werken wij uitsluitend met bevriende boeren en onze eigen druiven, waarvan we zeker weten dat we de mooiste kwaliteit fruit krijgen. Zelf hebben we Riesling aangeplant, al duurt onze eerste oogst nog minimaal een jaar of drie. Daarom zijn we in 2021 begonnen met de vinificatie van druiven van Dennis Wolf, jong wijnmaker met een CV waar je U tegen zegt. Ondanks het koele en regenachtige jaar kregen we topkwaliteit uit de Pfalz, Duitsland. ‘S ochtends geplukt door Dennis en zijn team in Grosskarlbach en in de middag in onze kelder in Tegelen verwerkt, alles voor kwaliteit.

Naar de Webshop

Onze wijnen

We maken op dit moment 2 rode, 4 witte en 1 oranje wijn. De druivenrassen zijn Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Pinot Noir en Dornfelder. We voeden onze wijnen voor het overgrote deel op op hout omdat dat het best bij onze filosofie past. Hout ademt en laat de wijn het meest natuurlijk rijpen. Verder maken we voor onze oranje wijn gebruik van een Amfora, een keramisch vat, wat ook licht zuurstof doorlaat. Niet te vergeten maken we van onze druivenschilletjes nog een Grappa en compost, zo gaat letterlijk niks verloren en is de cirkel rond.

Wijnproeverij bij ZAVEL!?

We ontvangen je graag bij ons wijndomein voor een tour en aansluitende proeverij. Van een minimalistische proeverij die uitsluitend draait om wat er in je glas zit tot een proeverij met de meest fantastische wijn en spijs combinaties. Van sobere combinaties met bijzondere kazen, de mooiste charcuterie, ons eigen brood tot en met compleet verzorgde gerechten, wij verzorgen de mooiste combinaties voor je! Ons doel is om samen een moment, dat verankerd blijft in het geheugen, te creëren waar we genieten van al het goede in het leven, dat onze wijnen je bij mogen blijven.

Mogelijk vanaf 6 personen.

Dorst? Neem contact met ons op!

Altijd up-to-date blijven met het lekkerste nieuws van Nederland? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zo sta je nooit droog.