Skip to main content

Samen zijn we een familie, verbonden door onze passie voor lekker eten en mooie wijnen.

De familie van SOBER en ZAVEL wordt verbonden door een en dezelfde passie. Wij zijn gedreven om de zintuigen van onze gasten te prikkelen door middel van wijn en spijs. De kern van ons team bestaat uit onze wijnmaker Arno, chef Peter en sommelier Joni.

Met de paplepel ingegoten

Lekker eten en bourgondisch leven is Joni (1996) met de paplepel ingegoten, geboren en getogen in Tegelen. Tijdens zijn studie aan de hogere hotelschool in Breda heeft hij gewerkt bij het alom gerenommeerde Cape Grace hotel in Kaapstad. Een voorliefde voor wijn was al sterk aanwezig, maar deze passie ontwikkelde zich in een sneltreinvaart na frequent wijnhuizen in de Kaap-regio bezocht te hebben. Bij terugkomst heeft hij daarom een knoop doorgehakt en besloten om zich helemaal toe te wijden aan wijn en een carrière in de bijzondere wereld van wijn na te streven. Na 2 jaar ervaring bij wijnmakerij Chateau Amsterdam werd het idee voor SOBER geboren. Niet veel later, na een stage bij Weingut Eyman in de Pfalz is Domein ZAVEL ontstaan.

Van directional driller naar wijnmaker

Arno Janssen (1978), geboren in Gendt, is van oorsprong directional driller en consultant in de energiesector. In het verleden was Arno vooral operationeel in het boren naar aardgas en olie maar tegenwoordig boort Arno vooral naar het veel duurzamere aardwarmte. Arno is fervent wijnliefhebber, levensgenieter,  ambachtsman en wijnmaker. In het verleden heeft Arno veelal als hobbyist wijn en andere dranken gemaakt maar tussen 2017 en 2021 floreerde hij als assistent-wijnmaker en keldermeester binnen Chateau Amsterdam. Uiteindelijk begon het idee om zelf een eigen wijndomein te beginnen zo te kriebelen dat uiteindelijk de knoop werd doorgehakt om samen met Joni Domein ZAVEL op te richten.

“Mam, je eten is niet lekker!”

Peter (1991), is helemaal vanuit het uiterste noorden, Groningen, afgedwaald naar het zuiden om gastronomie na te volgen. Maar waarom Peter kok is geworden is misschien nog wel mooier: het eten van zijn moeder kon beter. “Dan moet je het zelf maar maken Peter”. Je raadt het al, vanaf dat moment heeft Peter zijn zinnen volledig gezet om een fantastisch chef te worden. Peter is afgestudeerd kok en heeft  als kok ervaring opgedaan bij landgoed Ekenstein en kasteel Elsloo. Naderhand is Peter onder andere nog sous-Chef geweest bij het Arresthuis in Roermond en Chef bij Zinc Wine and Dine. Vanaf 2021 is Peter de Chef van SOBER en in 2022 mag hij dit in de praktijk gaan brengen.

Onze verschillende kwaliteiten en ervaringen zorgen voor een hele mooie synergie

Met onze kwaliteiten en achtergronden hebben we veel verschillende specialisme in ons team en onze familie. We zijn wijnmaker, chef, sommelier en ondernemer. De een meer theoretisch, de ander meer praktisch en technisch, maar samen vormen we een team.

Altijd up-to-date blijven met het lekkerste nieuws van Nederland? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zo sta je nooit droog.