Skip to main content

Restaurant SOBER

Het idee van restaurant SOBER is ontstaan uit pure passie, een grote passie voor eten, een nog grotere passie voor wijn máár de allergrootste passie voor de eenvoud van de natuur, dat is SOBER. Maar het allermooiste is het delen van al onze passies met mensen. Van een tijdelijk en noodzakelijk concept, de SOBER zak, tijdens de corona pandemie is de visie van SOBER langzaam uitgegroeid tot groter doel en een totaalconcept; een restaurant met een eigen wijngaard, moestuin en wijndomein op locatie. Een totaalbeleving waar biologische, seizoensgebonden en lokale ingrediënten samen komen met ambacht, passie en het vak van kok, sommelier en wijnmaker. Dit zorgt voor een optimale beleving van eerlijk eten, wijn en de allerbeste smaakcombinaties.

Over restaurant SOBER

Terug naar de basis, puurheid van producten en een pure beleving van wat de natuur ons te bieden heeft. Bij SOBER draait alles om het delen en beleven van écht eten, de meest fantastische wijnen, natuur en een eerlijk verhaal. De vitaliteit van mens, dier, plant en de gesteldheid van de aarde staan voorop. Samenwerken met de planeet en de cirkel volledig maken. Daarom werkt SOBER met uitsluitend verantwoorde, biologische en nog liever biodynamische wijnen en de meest duurzame, lokale producten. Zoveel mogelijk direct uit onze moestuin of van een van onze boeren.

From Soil to Table

In de ochtend geoogst, in de avond op het bord. Groenten vormen de basis van onze keuken en de basis van goede groenten is een gezonde bodem. Het is simpel, een gezonde bodem betekend een gezonde plant, kunstmest of gif zijn overbodig en dus de beste groenten met de mooiste smaken. Daarom werken we het liefst met de lekkerste groenten en het beste fruit uit onze eigen tuin. Dit vullen we aan met het allerbeste van onze biologische en biodynamische partners uit de regio, onze boeren.

De bodem, de plek waar de groenten geteeld worden zorgen voor een unieke smaak, net zoals bij wijn; Terroir. Ieder seizoen geeft ons telkens de mooiste smaken van dat moment. Van de beste tomaten in de zomer, tot de lekkerste pastinaken in de winter. De mooiste peulen in het voorjaar en de allerlekkerste snijbiet in de herst.

Onze Partners

Eerlijk eten op niveau

De allerbeste en met zorg geteelde, gekweekte, gevangen en gejaagde ingrediënten verdienen een zorgvuldige bereiding en de allergrootste aandacht. Bij SOBER krijgen deze ingrediënten, met de hand van ons team een podium. Evenals de mooiste wijnen, gemaakt van met zorg geteelde druiven en enorme passie.

Bij Restaurant SOBER kun je de allermooiste en meeste spannende smaakcombinaties verwachten die met de grootste zorg zijn gecreëerd door onze Chef Peter en Sommelier Joni.

Nog heel even geduld, we hopen in de loop van 2022 onze deur te mogen openen. We kunnen niet wachten om je te mogen ontvangen!

Wil je graag als eerste een tafeltje reserveren? Volg ons dan op Instagram, Facebook of LinkedIn en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Altijd up-to-date blijven met het lekkerste nieuws van Nederland? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zo sta je nooit droog.