

Over restaurant SOBER
Terug naar de basis, een pure beleving van wat de natuur ons aan smaken te bieden heeft. Écht uit het seizoen, lokaal, verantwoord en zonder consessies, daarom hebben wij het genoegen om met de allermooiste ingrediënten te werken. Kraakvers, op het hoogtepunt van smaak en ongeëvenaard. Het mooiste van dichtbij, zonder fratsen en toevoegingen, pure smaken. De ingrediënten vormen het gerecht, in ere gehouden met pure technieken. Begeleid door een collectie wijnen van de meest fantastische wijnmakers. Wij koken en schenken, uitsluitend biologisch, en zo niet dan wel biodynamisch of uit het wild.

Soil to Soul
In de ochtend geoogst, in de avond op het bord. Groenten vormen de basis van onze keuken en de basis van goede groenten is een gezonde bodem. Het is simpel, een gezonde bodem betekend een gezonde plant, kunstmest of gif zijn overbodig en dus de beste groenten met de mooiste smaken. Daarom werken we het liefst met de lekkerste groenten en het beste fruit uit onze eigen tuin. Dit vullen we aan met het allerbeste van onze biologische en biodynamische partners uit de regio, onze boeren.
De bodem, de plek waar de groenten geteeld worden zorgen voor een unieke smaak, net zoals bij wijn; Terroir. Ieder seizoen geeft ons telkens de mooiste smaken van dat moment. Van de beste tomaten in de zomer, tot de lekkerste pastinaken in de winter. De mooiste peulen in het voorjaar en de allerlekkerste snijbiet in de herfst.
Eerlijk eten op niveau
De allerbeste en met zorg geteelde, gekweekte, gevangen en gejaagde ingrediënten verdienen een zorgvuldige bereiding en de allergrootste aandacht. Bij SOBER krijgen deze ingrediënten, met de hand van ons team een podium. Evenals de mooiste wijnen, gemaakt van met zorg geteelde druiven en enorme passie.
Bij Restaurant SOBER kun je de allermooiste en meeste spannende smaakcombinaties verwachten die met de grootste zorg zijn gecreëerd door onze Chef Peter en Sommelier Joni.
