Achtergrond - Sober Skip to main content

Al van jongs af aan zijn culinaire ervaringen de leidraad door mijn leven.

Vanaf mijn 7e ontwikkelde mijn interesse in koken zich tot uit de hand gelopen passie. De passie voor het prikkelen van de zintuigen van gasten door middel van voeding en dranken hebben ertoe geleid dat ik de studie International Hotel Management heb doorlopen in Breda.

Al vanaf mijn 15e heb ik verschillende functies in de horeca bekleed.

Tijdens mijn studie heb ik uiteindelijk een fantastische en zeker ook leerzame management stage mogen lopen bij het alom gerenommeerde Cape Grace hotel in Kaapstad, lid van LHW. Mijn interesse voor wijn was al sterk aanwezig, maar deze passie ontwikkelde zich in een sneltreinvaart na frequent wijnhuizen in de Kaap-regio bezocht te hebben. Bij terugkomst heb ik daarom een knoop doorgehakt en besloten om dagelijks met wijnen bezig te blijven om zo een carrière in de bijzondere wereld van wijn na te volgen.

Chateau Amsterdam, Winery en Workspace

In September 2018 ben ik bij het pionierende Chateau Amsterdam, Winery en Workspace, begonnen. Binnen Chateau heb ik gefungeerd als allrounder en heb ik functies zoals junior bedrijfsleider, keldermeester, sommelier en experience/event-manager allen mogen bekleden. Gedurende deze periode heb ik veel ervaring opgebouwd en de wijnwereld leren kennen. Ondernemerschap zit sterk verweven in mijn familie en uiteindelijk kwam alles op zijn plaats. Daarom heb ik per 1 januari 2020 het bedrijf Sober Wines opgericht waarbij gastronomische dienstverlening wordt verleend. Uiteindelijk is Sober Wines een eerste aanloop naar een groter plan, een uniek idee, maar bovenal een bijzonder concept.

Meelopen bij verschillende wijnhuizen in Europa en Zuid-Afrika om nog meer te leren over wijn

In 2020 en 2021 zal ik bij verschillende wijnhuizen in Europa en Zuid-Afrika meelopen om mijn ervaring en kennis verder uit te breiden. Onder andere zal er in het oogstseizoen worden meegelopen bij Eymann in Duitsland en Waterkloof in Zuid-Afrika.

Altijd up-to-date blijven met het lekkerste nieuws van Nederland? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zo sta je nooit droog.